Krisztina Kávézó

Szabadkígyós a Wenckheim grófi család számára a mintagazdasággá fejlesztett uradalmak irányítása mellett leginkább a vidéki élet kényelméről, a pihenésről, a kikapcsolódásról, a vendégvárásról szólt.

A kastélyban a vendégfogadás céljára reprezentatív térsort is kialakítottak a kor szokását követve. A kastély látogatóinak köre széles volt, egy részét a családdal rokon arisztokraták tették ki, másik részét a vármegyei vagy környékbeli birtokos arisztokrata családok, illetve többször a kastélyban vendégeskedtek a vadászatok résztvevői is.

A kastély eltűntnek hitt régi tárgyi emlékei is visszakerültek eredeti helyükre a Nemzeti Kastélyprogram keretében lezajlott felújítás során. 

A Wenckheim család tagjai híresek voltak kifinomult ízlésükről is – nem volt ez másképpen a gasztronómia terén sem. A kastélyban kialakított Krisztina Kávézó ezt a hangulatot hivatott megidézni a vendégek számára – egy szeletet és egy cseppet abból a miliőből, amely a kastély lakóit és vendégeit körülölelte. A modern és tradicionális elemeket is felvonultató elegáns kávézó, amely stílszerűen a historizáló, faburkolattal fedett egykori nagyebédlőben került berendezésre, belépőjegy nélkül is nyitva áll a kastélyba betérők előtt.

A Krisztina Kávézó kínálatában kávé- és teakülönlegességek, elegáns és ízletes tortaszeletek – hagyományos és mindenmentes változatban is -, valamint üdítő italok találhatók.